XO made in Schweiz!

Otroliga känslor av perfektion, lätthet och nöje. Sekvensen av perfekta kurvor, lätt utlöst, vid rätt tid och plats. XO skidor flyger över ansiktet.

IDÉ
– ge lättillgänglig prestanda på väg med accent på komfort.
– förenkla, lätta, förfina, justera, inget överflödigt, behåll det väsentliga.
– för att dela nöjet med att spåra vackra kurvor.

XO Skis lämnar vackra spår på snö över hela världen. r

DERRAS UPPDRAG
Att skapa glada skidåkare
Oavsett din förmåga, teknik eller föredragna lekplats, finns det en XO som är rätt för dig som gör att du kan sätta dina spår på berget med stil.

DERRAS METOD
Lyssna på våra kunder, titta på hur de åker skidor, utveckla vårt koncept och bygg våra skidor.
Lyssna
Du hittar XO -skidor i de bästa specialbutikerna på dina favoritresorter, där personalen förstår dina behov, smak och önskemål. Den feedback vi får från våra detaljhandelspartners är ovärderlig.

Kolla på
Vi tillbringar mycket tid på snön, över hela Europa och i den amerikanska västern, både skidåkning och speciellt tittar på hur andra åker skidor. Det vi märker är att skidstilar och tekniker är anpassade till den lokala terrängen och förhållandena och därför är annorlunda i, till exempel, schweiziska Valais än de är i Colorado.

Utveckla
Vi arbetar kontinuerligt med att skapa de mest flytande sidbrytningarna, köpa de bästa materialen och förfina våra mönster. För oss är enkelhet den ultimata förfining. Vårt mål är prestanda som är tillgänglig.

Bygga
Våra skidor är handgjorda i små omgångar med hjälp av toppmodern teknik med de mest exakta toleranserna under tillverkning och efterbehandling. Konsistensen i vår produktion, högkvalitativa material och hållbarheten hos den färdiga produkten utgör grunden för XO -skidprojektet.

PUSS KRAM
På XO arbetar vi med klassiska mönster som ständigt utvecklas, med fokus på hållbarhet när vi förädlar varje detalj. Det är samma sak med vår grafik: en XO bör ha ett utseende som förblir identifierbart år efter år.

Det enda sättet att få XO -upplevelsen att åka skidor!
BIO
Stéphane Exartier
Äventyret började 2011 när Stéphane Exartier bestämde sig för att skapa ett nytt skidmärke.

Det var inte ett impulsivt beslut. Han visste alltför väl komplexiteten på den marknad han gick in på eftersom han arbetat för stora märken (Dynastar, Lange, Scott) mellan 2000 och 2011.

Men utmaningen skrämde honom inte; åtta år på VM -kretsen hade gjort honom nervös. Rankad bland de 20 bästa i GS, placerade Exartier 13: e i GS vid de olympiska spelen i Albertville 1992. När han inte tävlade slutförde Stéphane sin ingenjörsexamen innan han fick en MBA i slutet av sin racingkarriär.

De fyra egenskaper som definierar honom som en man, en idrottsman och en entreprenör – uthållighet, kreativitet, ödmjukhet, enkelhet – är också grundläggande värden för XO Ski -projektet.

Under 2000 -talet satsade de stora varumärkena på Freeride, med sikte på ungdomsmarknaden med feta skidor. För att hitta en skidor som är lämplig för skidåkning i pister tvingades fritidsåkare att köpa tunga, metallbelastade racerskidor med stora plattformar och bindningar. Stéphane kände att majoriteten av åkarna föredrog att åka skidor på preparerade löpningar men var inte tävlande och behövde inte tävlingsutrustning. Han kände att det var rätt tid att erbjuda något annat. Omgiven av vänner som också var experter inom alla viktiga områden, lanserade Stéphane XO -projektet med stöd av sin familj.

1 produkt

XO 77 V7 Pink

5,500.00 SEK