Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/webvol29/6g/qk3m799sh7i5390/cykel-experten.se/public_html/classes/Blowfish.php on line 69
 Skidutrustning - Cykel & Skid-experten
Begagnad Skidutrustning

Begagnad skidutrustning på nätet

Billiga begagnade slalomskidor, snowboards, pjäxor, kängor, hjälmar, stavar. Vi har bra erbjudande från de bästa märken inom skidutrustning

Har du rätt skidutrustning inför nästa vinter? Oavsett om du skal hyra, köpa eller låna så skall den passa just dig, så tillåt oss guida dig på vägen.

Hos oss hittar du bega...

Begagnad skidutrustning på nätet

Billiga begagnade slalomskidor, snowboards, pjäxor, kängor, hjälmar, stavar. Vi har bra erbjudande från de bästa märken inom skidutrustning

Har du rätt skidutrustning inför nästa vinter? Oavsett om du skal hyra, köpa eller låna så skall den passa just dig, så tillåt oss guida dig på vägen.

Hos oss hittar du begagnad skidutrustning för barn och vuxna. Vi har pistskidor för nybörjare och avancerad åkare. Vi har ett urval av Allmountain skidor, Twintipskidor och Snowboard.

Skidorna får du nyslipade och vallade väl packade och skickade till din närmaste Bussgods ombud. Skidutrustning är inte äldre än 5 år. Vi ställer in bindningar till din pjäxa och vid telefon samtal rekommenderar bra utrustning till just din still av åkning. 

Mer

Begagnad Skidutrustning Det finns inga produkter i den här kategorin.

Underkategorier

 • Slalomskidor
  • Slalomskidor är numera timglasformade och av carvingmodell. En annan vanlig typ är sk. Twintips. Se vidare: alpin skidutrustning.
  • Telemarksskidor är oftast en slalomskida som försetts med en telemarksbindning.
  • Längdskidor används vid åkning i preparerade spår och är ofta väldigt smala.
  • Turskidor är till skillnad mot längdskidor bredare och ofta försedda med stålkanter för att man ska kunna köra i opreparerad terräng.
  • Parkskidor är ett slags skidor anpassade för trick. Gjorda för att åka baklänges även twintip
  • Fatski är en variant av skidor som är bredare än vanliga skidor. De är gjorda för lössnö. De flesta fatskis är twintips.
  • Twintips är en typ av skida där båda ändarna är uppböjda. Twintips används främst för hopp,rails och pipe etc. De första twintip-skidorna kom 1995 från skidmärket Salomon.
 • Pjäxor

  Pjäxa (från finskans pieksu), fotbeklädnad av kraftigt slag.

  Pjäxa användes ursprungligen på 1700-talet i svenskan och användes då om de samiska eller nordskandinaviska skotyper som tillverkades genom att samma läderstycke bildade sula, sidor, tår och häl på skon. Ett ovanläder och skaft syddes sedan fast vid sulan. Dessa kallas idag vanligen näbbstövlar eller näbbskor. Skorna snördes med en rem förlängd med ett brett band som lindades kring benet och stoppades ned i skoskaftet. De kom senare att användas om långa kängor som i stället för snörning eller knäppning var försedda med resår.

  Pjäxor kom senare också att användas av grövre sport- eller militärkängor.

  Ett användningsområde för pjäxor är som skor att fästa vid skidor vid skid- eller snowboardåkning och numera används ordet nästan uteslutande i denna betydelse.

 • Stavar

  En skidstav är en stav som används vid skidåkning.

  Nedtill på staven sitter en ring eller skiva som kallas tryga (eller truga), för att hindra staven att sjunka ned i snön. I äldre utförande kunde den bestå av en rund metallring fasthållen med små remmar. Det finns olika sorters skidstavar, till exempel längdåkningsstavar och slalomstavar. Slalomstavar är korta och mest till för att hålla balansen. Längdåkningsstavar används i längdåkning för att staka och därmed ta sig framåt.

 • Snowboard

  Snowboard åks ofta i en speciell typ av backe kallad "park". I denna typ av backe återfinns hopp, räcken (rails), bänkar och halfpipes avsedda för olika snowboardtrick.

  Snowboard lämpar sig utmärkt för lössnöåkning off-pist. Snowboarden är lättare att manövrera i lössnö än två skidor och tack vare dess stora yta sjunker åkaren inte så djupt. För att snowboarden vid lössnöåkning bättre skall hållas ovanpå snön och vara lättare att manövrera i djup snö monteras bindningarna längre bak på brädan, som gärna får ha en bred och lång framända och en smal och kort bakända.

 • Kängor

  Köper du snowboard kängor från oss är du garanterad en produkt av högsta kvalitet. . Med öppet köp på 30 dagar handlar du tryggt.. Vi har såväl enklare snowboardboots för åkning i parken som extremt tåliga varianter för den mest krävande off-piståkaren. 

 • Hjälm

  I vårt sortiment av skidhjälmar och skidglasögon hittar du utrustning oavsett storlek för såväl dam, barn som herr. Vi har många olika modeller i vårt sortiment så du kan hitta det du söker oavsett vad det är just du behöver. Kanske letar du efter goggles med bra UV-skydd eller imskydd, eller en hjälm med öronskydd? Är du ute efter en viss färg på din slalomhjälm så kan du välja mellan till exempel en vit, svart, blå, rosa eller grön hjälm för att matcha din outfit, och även våra slalomglasögon finns i många olika färger såsom orange, blå, vita och svarta. Varje år uppdateras sortimentet med nya modeller av snygga skidhjälmar och skidglasögon, så du kan alltid hitta det senaste från de största märkena.