Information

Nyheter

Extrapriser

Våra butiker

Våra butiker

Öppettider: Mån-Tors 10-18, Fre 10-17, Lör 10-14. Söndagar och helgdagar - stängt

Julklapp Tips
Begagnad Skidutrustning

Begagnad skidutrustning på nätet

Billiga begagnade slalomskidor, snowboards, pjäxor, kängor, hjälmar, stavar. Vi har bra erbjudande från de bästa märken inom skidutrustning

Har du rätt skidutrustning inför nästa vinter? Oavsett om du skal hyra, köpa eller låna så skall den passa just dig, så tillåt oss guida dig på vägen.

Hos oss hittar du bega...

Begagnad skidutrustning på nätet

Billiga begagnade slalomskidor, snowboards, pjäxor, kängor, hjälmar, stavar. Vi har bra erbjudande från de bästa märken inom skidutrustning

Har du rätt skidutrustning inför nästa vinter? Oavsett om du skal hyra, köpa eller låna så skall den passa just dig, så tillåt oss guida dig på vägen.

Hos oss hittar du begagnad skidutrustning för barn och vuxna. Vi har pistskidor för nybörjare och avancerad åkare. Vi har ett urval av Allmountain skidor, Twintipskidor och Snowboard.

Skidorna får du nyslipade och vallade väl packade och skickade till din närmaste Bussgods ombud. Skidutrustning är inte äldre än 5 år. Vi ställer in bindningar till din pjäxa och vid telefon samtal rekommenderar bra utrustning till just din still av åkning. 

Mer

Begagnad Skidutrustning Det finns inga produkter i den här kategorin.

Underkategorier

 • Slalomskidor
  • Slalomskidor är numera timglasformade och av carvingmodell. En annan vanlig typ är sk. Twintips. Se vidare: alpin skidutrustning.
  • Telemarksskidor är oftast en slalomskida som försetts med en telemarksbindning.
  • Längdskidor används vid åkning i preparerade spår och är ofta väldigt smala.
  • Turskidor är till skillnad mot längdskidor bredare och ofta försedda med stålkanter för att man ska kunna köra i opreparerad terräng.
  • Parkskidor är ett slags skidor anpassade för trick. Gjorda för att åka baklänges även twintip
  • Fatski är en variant av skidor som är bredare än vanliga skidor. De är gjorda för lössnö. De flesta fatskis är twintips.
  • Twintips är en typ av skida där båda ändarna är uppböjda. Twintips används främst för hopp,rails och pipe etc. De första twintip-skidorna kom 1995 från skidmärket Salomon.
 • Pjäxor

  Pjäxa (från finskans pieksu), fotbeklädnad av kraftigt slag.

  Pjäxa användes ursprungligen på 1700-talet i svenskan och användes då om de samiska eller nordskandinaviska skotyper som tillverkades genom att samma läderstycke bildade sula, sidor, tår och häl på skon. Ett ovanläder och skaft syddes sedan fast vid sulan. Dessa kallas idag vanligen näbbstövlar eller näbbskor. Skorna snördes med en rem förlängd med ett brett band som lindades kring benet och stoppades ned i skoskaftet. De kom senare att användas om långa kängor som i stället för snörning eller knäppning var försedda med resår.

  Pjäxor kom senare också att användas av grövre sport- eller militärkängor.

  Ett användningsområde för pjäxor är som skor att fästa vid skidor vid skid- eller snowboardåkning och numera används ordet nästan uteslutande i denna betydelse.

 • Stavar

  En skidstav är en stav som används vid skidåkning.

  Nedtill på staven sitter en ring eller skiva som kallas tryga (eller truga), för att hindra staven att sjunka ned i snön. I äldre utförande kunde den bestå av en rund metallring fasthållen med små remmar. Det finns olika sorters skidstavar, till exempel längdåkningsstavar och slalomstavar. Slalomstavar är korta och mest till för att hålla balansen. Längdåkningsstavar används i längdåkning för att staka och därmed ta sig framåt.