Schwalbe är en tillverkare av cykeldäck för alla typer av cykelturer. Deras däck finns för cykelturer i stadsmiljö, för offroad, för olika väderförhållanden samt för tävlingscyklister. Däcken håller hög kvalité och har en lång hållbarhet vilket innebär att de är pålitliga för alla typer av underlag och användningsområden. Schwalbe passar fritidscyklisten, långdistanscyklisten samt den våghalsige terrängcyklisten. Bikester.se är stolt distributör av däck från Schwalbe. Här hittar du ett brett sortiment och storlekarna finns tillgängliga i 24 tum, 26 tum och 28 tum.

Däck för stadscyklister

Deras produktlinjer Marathon, Big Apple och Big Ben är hållbara däck som ger bra motstånd när man cyklar. Dessa har oftast ett punkteringsskydd som kallas ”Kevlar Guard” eller ”Smart Guard”, och däcken har även reflexrand samt är såkallade kanttrådsdäck. Kanttrådsdäck är däck som består av ett hopvikbart däck som monteras på en fälg och till det har man en slang som fylls med luft. Kantrådsdäck är lätta och ger en stor smidighet. Beroende på vilket underlag man kommer att cykla på så kan man välja allt från däck med mer eller mindre grepp. Däckets grepp kan oftast avgöras genom grovheten på dess yta. Antingen är däcket väldigt slätt eller så har det upphöjda mönster, där det sistnämnda innebär större grepp. De andra egenskaperna som är intressanta för att bedöma ett däcks användningsområde är dess hastighet, punkteringsskydd samt slitstyrka. Väderförhållanden är också viktiga att tänka på när man cyklar. Cyklar man i regn och snöväder ofta så krävs en cykel som har grövre mönster som greppar bra på de flesta underlag. Schwalbe däck finns även med dubbning. Ett par exempel på däck från Schwalbe som du kan hitta på cykel-experten.se är:

 • Marathon Plus Trekking däck reflex grå/svart
 • Road Cruiser Trekking däck svart/grå
 • Marathon Green Guard Trekking däck 28 x 1,50″, Reflex
 • Muddy Mary MTB däck Performance, wire svart/grå
 • Hans Dampf 29 Däck svart
 • Nobby Nic Evolution MTB däck 26 Zoll svart/grå
 • Black Jack MTB däck black-skin grå/svart
 • Nobby Nic MTB däck 2,10, performance, fällbar
 • Mad Mike BMX däck brun/vit
 • Crazy Bob BMX däck svart
 • Knobby BMX däck 20 x 2,00″ svart
 • Dirty Harry BMX däck 20 x 2,10″ svart
 • Durano S Racercykeldäck 23-622, fällbar svart/grå
 • Ultremo ZX Racercykeldäck 23-622, fällbar blå/svart
 • Durano S Racercykeldäck 23-622, fällbar grå/svart

Däck för terrängcyklister

För de lite mer avancerade cyklisterna så finns det ett stort sortiment av däck från Schwalbe specifikt utvecklade för de som cyklar i terräng med stup och farliga kurvor. Dessa däck har djupa mönster, byggda för hög hastighet men även bra grepp som behövs för att kunna hålla farten i kurvorna. Deras däck för offroad-åkning är också designade för att lera inte ska fastna i däcket och så att det snabbt kan komma ur däckmönstret. Deras däck har under många år utvecklats för att erbjuda produkter som du kan lita på och som är väldigt tåliga. Däck från Schwalbe finns även för dem som gillar att göra tricks som halfpipes samt cykla på ramper. Här gäller det att däcket har ett bra grepp både framåt och bakåt. Underlaget kan vara grus, men även asfalt. Däcket är också lätt för att kunna hoppa med cykeln. Schwalbe BMX-däckkommer även i mindre storlekar som 20 tum. 
Schwalbe Däck Online

Däck för racercyklar

Schwalbe däck finns i ett stort sortiment för racercyklar och dessa däck används ofta av elitcyklister. Racerdäcken har en speciell design som heter tubdäck och är konstruerade så att man inte behöver en extra slang, istället är däcket och slangen ett. Dessutom kan dessa däck endast användas på cyklar med specialtillverkade fälgar. Tubdäck är bra att använda eftersom däcken har en lägre vikt än kantrådsdäck, de har ett lägre rullmotstånd och en större elasticitet samt en mindre diameter. Eftersom tubdäcket inte är separerat från slangen så skapas större säkerhet då däcket inte rivs av hjulet och därigenom ger mindre risk för fall. Deras däck för racercyklar kommer i olika färger som vit, röd och blå. De vanligaste produktnamnen inom detta sortiment är Schwalbe Ultremo, Lugano och Durano.

Visar alla 17 resultat

SCHWALBE ROCKET RON Vikbar

890.00 SEK

Vikbara Däck Schwalbe 700×33 X-ONE Allround EVO TLE Super Gr

849.00 SEK

SCHWALBE DURANO PLUS Vikbar

629.00 SEK

SCHWALBE KOJAK Vikbar

499.00 SEK

SCHWALBE RACING RALPH Vikbar

499.00 SEK

Däck Schwalbe Big Ben plus

379.00 SEK449.00 SEK

Schwalbe Big Apple Plus 50-622 28×2.00

419.00 SEK

VIKBAR DÄCK SCHWALBE 25-622

300.00 SEK

SCHWALBE RAPID ROB

299.00 SEK

SCHWALBE CX Comp

299.00 SEK

DÄCK 37-622 SCHWALBE DELTA CRUISER Plus

290.00 SEK

SCHWALBE K-Guard standard

219.00 SEK

SCHWALBE RULLSTOLS DÄCK Kevlar Guard

210.00 SEK

SCHWALBE Rightrun

200.00 SEK

Cykelslang Schwalbe 18/28-622/630 RACERVENTIL 40 MM SV15

99.00 SEK

Cykelslang Schwalbe 29″ 28″ 27.5″ MTB

99.00 SEK

Cykelslang Schwalbe 26″ SV13

99.00 SEK