VILLKOR & INFORMATION


Cykel Experten Malmö följer svenska regler & lagar så att du som konsument kan känna dig trygg.

Avtal om köp
När du som kund har lagt din beställning, och den bekräftats av Cykel Experten Malmö till den e-postadress som du angav vid beställningen, har du bekräftat köpet och därmed accepterad dessa villkor. Genomfört köp innebär att du samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Du måste ha fyllt 18 år för att handla på Cykel Experten:s hemsida. Du kan endast handla hos oss om du har leverensadress i Sverige.Vi hanterar pesonuppgifter enligt PUL, vilket innebär att vi inte sprider någon information vidare. Vi polisanmäler alla falska beställningar och bedrägeriförsök.

2 års köptrygghet
Du är givetvis som konsument välkommen att använda vår 2 års köptrygghet. Var du än bor i Sverige. Du som konsument står då för frakten. Det går även bra att utföra alla delar ur 2 års köptrygghet i vilken av våra 3 butiker som helst.

Betalning & Fakturainformation


Payson Checkout

Payson Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En finess med Payson Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Payson faktura eller Payson konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert. 

Genom att ange eller efterfråga information i Payson Checkout godkänner du våra användarvillkor och vår användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår nedan.

Payson Checkout Användarvillkor

Genom att använda Payson Checkout godkänner du Payson AB:s (556646-2858, Evenemangsgatan 31, 169 81 Solna), "Payson", villkor såsom de framgår nedan, inklusive eventuella bilagor eller annat material vartill hänvisas ("Villkoren"). I och med att du anger eller efterfrågar information börjar du använda Payson Checkout. Därigenom har du också godkänt vår behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part eller för behandling utanför EU/EES-området. För att få använda Payson Checkout måste du vara minst 15 år.

Identifiering, anpassning och riskbedömning
För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Payson Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Payson Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förfylla adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Du kan enkelt undvika att den godkända adressen förfylls genom att välja att tillämpa en PIN-kod. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress.

Betalning, avgifter
Payson Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Payson Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning, direktbetalning via bank eller Delbetalning. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Payson Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Payson kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Payson Checkout.

Payson Delbetalning

Räntefritt:                             Uppläggninsavgift                Aviavgift         Ränta

3 mån räntefritt                     95 sek                                  29                  0,00%

6 mån räntefritt                     195 sek                                29                  0,00%

12 månader räntefritt             295 sek                                29                  0,00%

 

Räntebärande:

24 månader                          295 sek                                29                  9,95%

När du slutför ett köp via Payson Checkout träffar du och Payson ett avtal där Payson bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Payson ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Payson har.

Försäkran

Du försäkrar att de uppgifter du uppger är korrekta och dina, samt att du får ingå avtal obehindrat och utan målsmans, förvaltares eller annan persons godkännande.

Om du använder tjänsten för en juridisk persons räkning, garanterar du även att du har behörighet att ingå detta avtal och härmed accepterar Villkoren i dess helhet för den juridiska personens räkning. Genom att uppge personuppgifter om andra personer bekräftar du även att du har medgivande att uppge dessa uppgifter och att uppgifterna får användas för de ändamål och på de sätt som beskrivs i dessa Villkor.

Ångerrätt
Har du handlat på Cykel Experten och inom 14 dagar från köptillfället ångrat dig, så kan du byta eller ångra ditt köp. För att ångerrätten ska gälla måste du som konsument kontakta oss inom dessa 14 dagar från köptillfället. Ångerrätten gäller om varan hålls i oförändrat skick. INGEN ÅNGERRÄTT PÅ REAVAROR. Med undantag för cyklar & motionsutrustning, såsom Crosstrainer, Motionscyklar, Löpband & hemgym etc.

Returer skickas till:

Cykel Experten Malmö
Lorensborgsgatan 3A
217 61 Malmö

Outlösta paket omfattas INTE av ångerrätten. För beställda, men ej uthämtade varor debiteras du som konsument för summan av din beställda vara samt fraktavgiften, tur och retur.

Returfrakt och återbetalning
Om du skulle ångra ditt köp så står du som konsument för returfrakten. Återbetalning sker senast 14 dagar efter att vi mottagit din retur. 

Reklamation och Garanti
Som konsument har du 2 års garanti på Cyklar & Gymprodukter. Garanti omfattar fabrikations- och materialfel och gäller själva varan, inte eventuella följdskador.

Som konsument 3 års reklamationsrätt. En reklamation är endast när något är skadat på själva varan, alltså inte normalt slitage. Reklamation till Cykel Experten Malmö ska göras så snart felet upptäcks. Cykel Experten Malmö följer Allmänna reklamationsrättens rekommendationer vid eventuell tvist.Vid godkänd reklamation står Cykel Experten Malmö för kostnaden utav frakten.

Reklamationer skickas till:

Cykel Experten Malmö
Lorensborgsgatan 3A
217 61 Malmö

Leverans
Efter mottagen order har vi som målsättning att skicka din vara inom de 6 närmaste arbetsdagarna. 

Frakt

Vi har som policy att alltid leverera cykeln komplett ihopmonterad så att du som konsument kan känna dig trygg. Vi skickar därför cyklar, skidor och delar med DB Schenker eller Bussgods Sverige, väl emballerad för att du så fort och så säkert som kan hämtas på närmaste DB Schenker/Bussgods ombud. Undantag för barncyklar upp till 16" (tum) som köpes i kartong och därmed blir det billigare frakt. Barncyklar är ej monterade!

Vad som gäller för cykel som är "Monterad" är följande. Du som kund behöver endast montera pedaler, samt vrida styre. Då detta ej kan monteras på grund av frakten.

Eventuella fel och slutförsäljning i publicerat material
Vi på Cykel Experten Malmö reserverar oss för att korrigera eventuella fel i produkttext, bilder och priser på hemsidan i efterhand. Bilder på hemsida kan ej garanteras att återge exakt utseende. Vi förbehåller även rätten till prisändring och slutförsäljning utan föregående avisering. Detta kan bero på valutaförändring, prisändring från leverantörer samt tekniskt fel på webbplatsen.

Kassa
I kassan fyller du som vanligt i dina personuppgifter, din längd och vilken ramstorlek du önskar.

Övriga frågor och synpunkter
Har du en fråga som rör dessa villkor, eller kanske andra frågor och synpunkter etc? Då är du välkommen att kontakta oss på [email protected]ykel-experten.se

Företagets juridiska uppgifter
Cykel Experten Malmö
Lorensborgsgatan 3A
217 61 Malmö
Org.nr: 850819-9059